dinsdag 16 april 2013

De paden op, naar de beurzen toe... of toch niet?


In het najaar verschijnen bij GVMedia een aantal mooie nieuwe titels. Met veel  liefde, passie en gedrevenheid, afgewisseld met enige stress en soms een lichte vorm van writersblock hebben onze auteurs wederom een paar prachtige pareltjes geschreven.
Wij zijn om, wij zijn enthousiast, nu de boekverkopers nog! Hoe pak je dat aan als relatief nieuwe uitgeverij?

De te bewandelen paden kennen we: we moeten onze nieuwe titels aanbieden op beurzen waar boekverkopers komen. En daar dient zich een dilemma aan. Gaan we de beurzen zelf doen, of besteden we deze klus uit aan een commissionair? Deze commissionair vertegenwoordigd meerdere uitgevers en titels en is geen onbekende op dit soort beurzen. Verkopers schuiven hier snel aan. GVMedia is nog (daar gaat écht verandering in komen) een redelijk onbekende speler in uitgeversland. Nemen de boekverkopers plaats aan onze tafel en kopen ze in, of lopen ze door?

Wij – het operationele team - daarentegen zijn geen onbekenden in uitgeversland, veel boekverkopers kennen ons en wij kennen hen. Velen kennen we al jaren, inclusief wederzijds vertrouwen en een leuke klik. De kans dat men aanschuift om bij te praten is groot, een mooie gelegenheid om over GVMedia en de nieuwe titels te praten. Vanuit het verleden weten we dat er op deze beurzen altijd een fijne sfeer hangt, zo’n typische ‘boekensfeer’.


Een tipje van de sluier
Waar we dan precies zo enthousiast over zijn? We lichten alvast een tipje van de sluier. AnneMarie van Bilsen heeft een verdieping geschreven op haar boek Gevoelige kinderen wat kun je voor ze doen. Willem Jan van de Wetering heeft al heel wat boeken geschreven over het Enneagram en is nu, zoals je hebt kunnen lezen in de vorige blog, het procesmodel van scheiden aan het schrijven. Jos Dolstra auteur van het boek Body & Mind Language is bezig met haar tweede boek, een heel proces laat zij ons regelmatig weten.
Hans Lemmens heeft een aantal titels op zijn naam staan, onder andere de bestseller Het elastiek tussen lichaam en ziel. Met veel plezier en enthousiasme hebben we zijn manuscript met titel  Liefde als kennis - Mannelijk, Vrouwelijk de graal gelezen. Dit boek gaan we zeker uitgeven. 
Schrijver en fotograaf Henk Ganzeboom is met een boek en een kaartenset bezig.

Nieuwe auteur
Een paar maanden geleden hebben we kennis gemaakt met Jessica Larive. Hoofdstuk voor hoofdstuk mailde zij haar manuscript naar ons door en na elk hoofdstuk konden we niet wachten op het volgende. Wat een heerlijk boek, wat een super vrouw en wat een boeiend leven.  Kort na het lezen van alle hoofdstukken konden we eindelijk kennis maken met deze krachtige vrouw. We hadden al een aardig beeld van haar kunnen vormen, haar boek is deels autobiografisch. Het was een bijzonder aangename ontmoeting! Het boek is inmiddels in redigeerfase, we verheugen ons op het eindresultaat.

De knoop is door
Eigenlijk staan we te trappelen om de boekverkopers kennis te laten maken met GVMedia en onze nieuwe titels. De paden op, de beurzen in dus! De knoop is door, we gaan ons inschrijven en zélf de boekverkopers enthousiast maken over GVMedia en onze nieuwe uitgaven! We verheugen ons op de hernieuwde kennismaking!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten