dinsdag 9 april 2013

Passie gezocht - Willem Jan van de Wetering



Het moment is daar. Alles wat van hem was is ingeladen. Wat jij graag wilde ouden is blijven staan. En nu rijdt de verhuiswagen weg. Hij levert z'n sleutels in en rijdt er achteraan. Dat moment vergeet je niet snel. Daar sta je dan. Alleen. Niemand meer. Hij komt niet meer terug. Dit is definitief. Je begint met opruimen en je eigen spullen een nieuwe plek geven. Maar dat neemt de leegte niet weg. Even later is de leegte er in volle heftigheid. Je beseft dat een deel van je leven is afgesloten. Wat zo mooi begon is nu geƫindigd.


De uitzichtloosheid is natuurlijk alles behalve dat. Het is een proces dat je te gaan hebt. Je kan het niet overslaan. Eerst het intense verdriet, de pijn, de machteloosheid, de kwaadheid en noem maar op. Het kan niet anders. Wegdrukken is zinloos, weglopen ook. Om je passie weer te vinden, je leven op te pakken en te kunnen genieten zijn er negen stappen noodzakelijk. Geen stap kan worden overgeslagen. Het mooie is dat er iets moois op je ligt te wachten. Als je hier uitkomt ben je sterker, krachtiger, mooier, liefdevoller omdat je dit hebt meegemaakt en verwerkt. De stappen leiden naar je nieuwe doel. Jouw kracht, jouw liefde, jouw passie dienen zich aan en willen geleefd worden. Wat houdt je tegen om je pad te gaan en de negen stappen te zetten? 
Misschien herken je deze situatie. Na de scheiding komt het zwarte gat. Er is niemand meer die een arm om je heen legt, niemand die tegen je aan kruipt, niemand met wie je alles kan delen. Je bent alleen. Deze situatie is het begin van het boek Passie Gezocht dat in oktober gaat verschijnen. 

Negen stappen

De eerste blokkade is dat je geen pad ziet. Je ziet slechts een donker gat. Je wilt niet meer verder. Alles lijkt uitzichtloos. De tweede blokkade is de emotie diepe voelt, je verdriet, boosheid, gekwetstheid of noem maar op. Daardoor ben je niet bereid om nog een stap te zetten. De toekomst lijkt ver weg. Slechts dat wat je nu voelt lijkt alles overheersend. 

De eerste twee stappen op je pad hebben dus alles te maken met deze twee blokkades. Eerst zal je die moeten zien en bereid moeten zijn om die aan te pakken. 
De lastigste periode uit je leven gaat jou het meeste opleveren. Wat heerlijk dat je straks krachtiger bent dan ooit en dat je de liefde in jezelf gaat ontdekken. 
Passie Gezocht is je hulpbron om de mooiste periode van je leven te ontdekken. 

Passie Gezocht van Willem Jan van de Wetering is vanaf oktober 2013 verkrijgbaar in de boekhandels en via GVMedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten