donderdag 10 oktober 2013

Het ontstaan van onze catalogus

Afgelopen zomer hebben wij ons ondergedompeld in de zomerse temperaturen en de diverse manuscripten van ‘onze’ auteurs te lezen.
We hebben een heerlijk kantoortje, echter ons platte dak in combinatie met de brandende zon maakte het afgelopen zomer regelmatig onhoudbaar. Extra vroeg beginnen dus en als het echt niet meer te harden was vluchtten we naar koelere oorden. Dan namen we een stapel leeswerk mee en verkasten we naar de tuin en doken onder de parasol met een voeten in een grote koude bak water. Voldoende drinken binnen handbereik, zonnebril op en lezen maar.

Want veel van de auteurs hadden de periode voor de zomer heel hard aan hun manuscript/boek in wording gewerkt. Op- en aanmerkingen en aanvullingen van hun lezende achterban waren verwerkt en moesten nu nog eens kritisch nagelezen worden. De ene keer lazen we een manuscript in een adem uit, de andere keer overheerste er uitsteldrang en waren er allerhande smoezen om maar niet verder te hoeven lezen.

Een flink proces
Gelukkig bestond het overgrote deel uit veel leesplezier. Wij hebben hoe dan ook altijd veel bewondering voor onze auteurs! Uren, dagen, weken maanden zitten zij in hun uppie achter de pc om HET boek te schrijven. Een proces van lezen, herlezen , schrappen en herschrijven.

Lezend vooruit plannen
Al lezend draait ons brein overuren en schieten onze gedachten richting ontwerp voor de omslag, wie gaat de redactie/correctie en opmaak doen, bij welke drukkers vragen we de offertes aan? Voor het boek gedrukt is, zijn er heel wat beslissingen die genomen moeten worden.

En uiteraard willen we ook dat het boek gelezen gaat worden. Dus zelfs al is er helemaal nog geen boek en is het ‘slechts’ nog een manuscript, moeten we al nadenken over promotie en publiciteit.

Een groot aantal van de auteurs van GVMedia zijn gedreven professionele trainers. Door die toegevoegde ervaring weten zij beter dan wie ook wat er bij mensen leeft, waar er vragen zijn en welke informatie belangrijk is om op te nemen in hun boek.

De catalogus
Tegen het einde van de zomer waren we klaar met lezen, het smeden van plannen, het aanvragen van offertjes, het uitzetten van lijntjes en het inplannen van de nieuwe boeken. Benieuwd naar de boeken die op de planning staan? Download hier de catalogus met nieuwe uitgaven van GVMedia.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten