donderdag 6 juni 2013

Persoonlijk contact met auteurs belangrijk binnen GVMedia

We hebben het druk met GVMedia. Er zitten nogal wat aspecten aan het uitgeversvak die enorm tijdrovend zijn. Technische zaken, voorbereidingen voor beurzen enzovoorts. Wat is het persoonlijke contact met onze auteurs dan een fijne afwisseling waar we veel plezier aan beleven!


Persoonlijk contact met onze auteurs
Afgelopen woensdag hebben we een lezing van Hans Lemmens bijgewoond, deze gaf hij naar aanleiding van zijn nieuwe boek Liefde als kennis. De vrouw, de man, de graal.

Belevenissen van een Europarlementariƫr
Met Jessica Larive – die in Spanje woont – hebben we deze week weer eens uitgebreid telefonisch contact gehad. Met Jessica kletsen en lachen we zomaar een uur weg. Het hoofdthema van onze gesprekken is het boek dat in het najaar uitkomt. 1000 plaatsen 1 thuis is een verhaal geschreven door een bijzondere vrouw. Jessica is EuroparlementariĆ«r geweest en heeft veel van haar belevenissen beschreven soms serieus soms hilarisch.

Vandaag komt Willem Jan van de Wetering bij ons op bezoek en luncht hij met ons mee. Willem Jan is Enneagramdeskundige en  legt op dit moment de laatste hand aan zijn boek Passie Gezocht! Als de verhuiswagen vertrokken is. Het Enneagram na de scheiding. Dat worden een paar inspirerende uurtjes gezelligheid.

Morgen gaan we naar Pijnacker naar Anne Marie van Bilsen voor een lekkere lunch op een terras. Uiteraard valt er met Anne Marie ook genoeg te bespreken over haar nieuwe boek
Handvatten voor ouders...om op te voeden in deze tijd.

Nuttig en aangenaam
Gesprekken met onze auteurs zijn altijd een fijne combinatie van het nuttige en het aangename. Dat is niet zo vreemd aangezien we elkaar al langere tijd kennen, waardoor er een warmere relatie ontstaat dan alleen die van auteur en uitgever.

Volgende week staat er een diner afspraak met Jos Dolstra op de agenda. Haar tweede boek is ook klaar. Zij gaat in dit boek veel dieper in op de relatie tussen lichaamstaal en lichaamshouding. Zij geeft daar met veel passie en verstand van zaken beroepsopleidingen in.

We hebben nog meer bijzondere auteurs die aan het schrijven zijn. Zoals Lianne en Marjolijn. Zij zijn gedreven aan het schrijven aan het boek Ouders uit elkaar heb ik dat, dit wordt een boek speciaal voor jongeren van gescheiden ouders. In Nederland bestaat een dergelijk boek nog niet. Lianne en Marjolijn schrijven het boek in de taal die jongeren spreken en gebruiken. Jongeren vallen veelal in een gat bij de scheiding. Ze geven zichzelf de schuld en hebben het gevoel dat alles wat ooit veilig was er niet meer is, het bestaat niet meer. 
De oprichters van Vila Pinedo gaan het voorwoord schrijven daar zijn wij en de auteurs heel blij mee! 

Het is echt verrassend hoeveel inspiratie onze auteurs hebben en hoe gedreven ze zijn. Daardoor zitten ook wij boordevol energie en gaan we in het najaar met heel veel enthousiasme naar de inkoopbeurzen voor de boekhandels. Wij kunnen wel heel enthousiast zijn, maar nog belangrijker is dat de boekverkopers enthousiast zijn, zodat onze boeken in de boekwinkels terecht komen. Dan kan iedereen zelf zien wat een mooie boeken GVMedia uitgeeft.


Boekendoos
GVMedia gaat dit najaar meedoen aan de VZU (Vereniging Zelfstandige Uitgevers) boekendoos. De VZU waar GVMedia lid van is stuurt drie keer per jaar een doos met nieuwe boeken naar 100 boekhandels.
De boekverkopers mogen zelf weten wat zij met die boeken doen, uitdelen aan het personeel of in een eigen kleine bibliotheek zetten zodat het personeel deze ter lezing mee mag nemen en daarna weer terugzet voor een collega ook de mogelijkheid krijgt het boek te lezen. Anderen zetten het boek in de winkel in de kast en verkopen het met 100% winst.
Voor GVMedia betekent het 100 boeken onder de aandacht van boekverkopers. De titel die wij deze keer in de doos zullen doen is Liefde als Kennis van Hans Lemmens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten