dinsdag 19 april 2016

Wij houden wel van een uitdaging


Enige tijd geleden hadden wij Roderik Kelderman en Paul Vrouwenvelder op kantoor. Deze enthousiaste gasten kwamen hun boekidee De Sociale Superheld bespreken. Tijdens dit gesprek vertelde Roderik over zijn NLP Practitioner-boek. Roderik is oprichter van en hoofdtrainer bij Het NLP Insituut en al pratend trok hij een exemplaar uit zijn tas. Roderik heeft dit boek in eigen beheer uit laten geven.

Wij uitgevers zijn dan altijd benieuwd hoe zo’n boek de weg naar zijn/haar lezers vindt. Op onze vraag of dit boek ook via de bibliotheek te lezen was, kwam een ontkennende reactie. Hierop besloten wij als uitgever die uitdaging aan te gaan om dit boek onder de aandacht bij de bibliotheek te brengen. De heren waren benieuwd en wij ook.

Na het opsturen van twee exemplaren kon het afwachten beginnen. Begin deze week rolde daar de door ons verwachtte brief in de brievenbus: de Nederlandse Bibliotheek Dienst bestelde 19 exemplaren van het boek van Roderik J
Bijkomend voordeel van een dergelijke bestelling is dat er ook een recensie van het boek geschreven wordt.

Bij deze de bevinding van de recensent:
Neuro Linguïstisch Programmeren is niet nieuw. In de jaren zeventig van de vorige eeuw is NLP ontworpen door John Grinder en Richard Bandler. Het is met name een set instrumenten die je helpen succesvoller te zijn en beter te communiceren. Sindsdien zijn er over de gehele wereld honderdduizenden mensen opgeleid als Practitioner of Master (of NLP-trainer). Er is dan ook een groot scala aan literatuur verschenen over de NLP-technieken, ook in Nederland. ‘NLP Practiotioner’ van Roderik Kelderman is een nieuwe loot aan de stam. Het boek gent geen verrassingen, maar volgt de traditionele thema’s en uitwerkingen daarvan. Om er een aantal te noemen: de vooronderstellingen, het rapport, representatiesystemen, submodaliteiten, ankeren, herkaderen, waarden, (belemmerende) overtuigingen, metamodel. Het komt allemaal voorbij. Er is ook aandacht voor meer twijfelachtige methoden als het onbewuste, delen, tijdlijnen. Aardig zijn de huiswerkopdrachten en oefeningen, waarmee het niet alleen een leerboek, maar ook een doe-boek is geworden.

Op naar de volgende uitdaging!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten